13 Aralık 2013 Cuma

UEFA Katsayı Sıralaması ve Türk Takımlarının Son Durumu

UEFA bugün itibariyle listelerini güncelleyerek kulüp ve ülke sıralamasını yayınladı. İlk önce Türk takımlarının kendi aralarındaki durumlarına bakıyoruz. Görüldüğü üzere aşağıda son beş yılın puan durumu mevcut. Geçen sezon takımlarımız topladığı puanlarla tarihin en iyi performansını göstermişti. Bu sezon geçen seneyi yakalamak zor gözüküyor fakat alınan puanlar Ülke bazında ilk 10'a girmek için oldukça önemli. 
KULÜPLERİMİZİN SON 5 YILLIK PERFORMANSI

Bu tabloda 2013-2014 sezonunda Avrupa'da en fazla puan toplayan takımlar yer alıyor. Galatasaray topladığı 15.300 puanla 16.sırada yer alıyor. Trabzonspor ise 11,300 puan ile 28. sırada yer almakta.
2013-2014 SEZONU KULÜP SIRALAMASI / KATSAYILARI

Kulüplerimizin topladığı puanlar ülkemizin sıralamasını etkilemektedir. En yakın rakibimiz Belçika'nın 4 takımı bu sezon Avrupa'da yoluna devam ediyor. Belçika'yı geçmekten ziyade Yunanistan ile farkı açmak daha fazla önem taşıyor. Nitekim onların durumu da bizle aynı. Bir takımları Şampiyonlar Liginde, diğer takımları UEFA Avrupa Liginde mücadele ediyor. 
ÜLKEMİZİN SON 5 YILLIK PERFORMANSI

Türkiye kulüplerimizin topladığı puanlarla 10.sırada yer alıyor.  Bu sıralamanın neden önemli olduğunu daha önce yayınladığımız yazıya bakarak öğrenebilirsiniz. 
                                   2013-2014 SEZONU ÜLKE SIRALAMASI / KATSAYILARI

Güncelleme 13.12.2013

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder